:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2020   23:08

0

94

SAD se zvanično povukle iz SZO

Adrministracija američkog predsednika Donalda Trampa obavestila je Kongres i Ujedinjene nacije da se SAD formalno povlače iz Svetske zdravstvene organizacije, potvrdio je visoki zvaničnik administracije za Si-En-En.

 

"Kongres je primio obaveštenje da je Tramp zvanično povukao SAD iz SZO, usred pandemije. To neće zaštiti živote ili interese Amerikanaca - ostaviće Amerikance bolesnima, a Ameriku samu", napisao je demokratski senator Robert Menendez na Tviteru.

Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta takođe je potvrdio za CNN da su SAD "obaveštenje o povlačenju, koje stupa na snagu 6. jula 2021. godine, podnele generalnom sekretaru UN koji je zadužen za SZO".

Pismo adresirano na UN je veoma kratko. Sadrži tri rečenice, rekao je dobro upućen izvor za Si-En-En. Pominje se povlačenje u roku od godinu dana.

Iako su i republikanski i demokratski kongresmeni govorili o sistemskim problemima sa SZO, mnogi su kritikovali odluku Trampa da se povuče iz te organizacije.

Tramp je u maju najavio povlačenje iz SZO nezadovoljan njenim postupanjem tokom epidemije koronavirusa.

SZO: Primili smo izveštaje o SAD, nemamo više informacija

Svetska zdravstvena organizacija primila je izveštaje da su Sjedinjene Američke Države formalno obavestile generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o povlačenju iz SZO, ali ta međunarodna organizacija navodi da nema više informacija.

"Primili smo izveštaje da su SAD podnele formalno obaveštenje generalnom sekretaru UN da se povlače iz SZO od 6. jula 2021. godine", poručio je portparol SZO u saopštenju.

"Nemamo više informacija u ovom trenutku", dodao je, prenosi Rojters.

Ujedinjene nacije su ranije danas saopštile da su primile formalno obaveštenje o odluci Donalda Trampa pre više od mesec dana.

Visoki zvaničnik administracije danas je potvrdio da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa obavestila Kongres i Ujedinjene nacije da se SAD formalno povlače iz Svetske trgovinske organizacije.

"Kongres je primio obaveštenje da je Tramp zvanično povukao SAD iz SZO, usred pandemije. To neće zaštiti živote ili interese Amerikanaca - ostaviće Amerikance bolesnima a Ameriku samu", napisao je demokratski senator Robert Menendez na Tviteru.

Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta takođe je potvrdio za Si-En-En  da su SAD "obaveštenje o povlačenju, koje stupa na snagu 6. jula 2021. godine, podnele generalnom sekretaru UN koji je zadužen za SZO".

Pismo adresirano na UN je veoma kratko. Sadrži tri rečenice, rekao je dobro upućen izvor za Si-En-En. Pominje se povlačenje u roku od godinu dana.

Izvor: T a n j u g

SADSZOpandemijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva