:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2020   8:51

0

249

SAD suspenduju sva putovanja iz Evrope

Američki predsednik Tramp saopštio je sinoć da Sjedinjene Države suspenduju sva putovanja iz Evrope u narednih 30 dana. NBA liga je saopštila da suspenduje sezonu do daljeg, a jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda Tom Henks napisao je na svom tviter nalogu da su on i supruga tesitirani pozitivno na koronavirus.

U vanrednom obraćanju naciji, predsednik Tramp saopštio je da od 13. marta u ponoć Sjedinjenje Države suspenduju sva putovanja iz Evrope sa delimičnim ograničenjem koje se odnosi na Veliku Britaniju. Američki predsednik je za takvu odluku optužio Evropsku uniju.

"Evropska unija nije uvela iste mere predostrožnosti i zabranila letove iz Kine i drugih žarišta. Rezultat toga je veliki broj oblasti u Sjedinjenim Državama u kojima je izbila zaraza koju su doneli putnici koji su dolazili iz Evrope", naveo je Donald Tramp.

Prema poslednjim podacima, u Sjedinjenim Državama zaražno je više od 1.300 osoba a broj preminulih premašio je 38. Predsednik Tramp takođe je pokušao da odagna zabrinutost vezanu za budućnost ekonomije zemlje.

"Ovo nije finansijska kriza. Ovo je samo privremno stanje koje ćemo zajedno prevazići kao nacija ali i kao svet", naveo je američki predsednik. 

Istovremeno, najjača košarka liga na svetu, NBA, saopštila je da do daljeg suspenduju takmičenje, pošto je igrač Jute Džez Rudi Gober testiran pozitivno na koronavirus.

Takođe, predsednik Tramp je otkazao skupove u Kolaradu i Nevadi, kao i njegovi potencijalni demokratski protivkandidati na predsedničkim izborima Džozef Bajden i Berni Sanders u različitim državama.

I u samoj prestonici Amerike, Vašingtonu, proglašeno je vanredno stanje, a u prodavnicima je zabeležen neuobičajeno velik broj ljudi koji uglavnom kupuju konzervirane namirnice i sredstava za higijenu.

Izvor: RTS

SADkoronavirusEvropasuspenzija putovanjaNBA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva