:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2019   20:17

0

283

SAD uvele sankcije Madurovom sinu Nikolasitu

SAD su pojačale pritisak na predsednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, Nikolasu Nikolasitu Maduru, saopštilo je Ministarstvo finansija.

 

Ministarstvo je navelo da je Madurov sin bio uključen u propagandu i cenzuru, da je profitirao od venecuelanskih rudnika i pomagao u pritisku na vojsku kako bi se humanitarna pomoć zadržala van zemlje, prenosi Rojters.

Ove sankcije su najnoviji čin u šest meseci napora da se svrgne Maduro, čiji su reizbor 2018. godine SAD i većina zapadnih zemalja proglasile nelegitimnim.

"Maduro se oslanja na svog sina Nikolasita i druge koji su bliski njegovom autoritarnom režimu da bi održao pritisak na ekonomiju i ugnjetavao stanovnike Venecuele", izjavio je ministar finansija Stiven
Mnačin.

"Ministarstvo će nastaviti da cilja saučesnike i rođake insajdera nezakonitog režima koji profitiraju od Madurove korupcije", rekao je Mnačin.

Predsednik Donald Tramp je podržao opozicionog lidera Huana Gvaida koji se u januaru proglasio privremenim predsednikom.

Maduro, kojeg podržavaju Kina, Rusija i Turska, ima podršku vojske i drugih institucija i Gvaida naziva marionetom Vašingtona.

Izvor: T a n j u g

SADsankcijeMaduroNikolasitoVenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva