:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2022   20:49

0

137

SAD uvode nove sankcije za Rusiju i Belorusiju

SAD uvode dodatne sankcije Moskvi, a one će se odnositi i na Belorusiju zbog njenog pomaganja ruskog napada na Ukrajinu, saopštila je danas Bela kuća.

Kako se navodi u saopštenju, SAD će preduzeti mere kako bi pozvale na odgovornost Belorusiju zbog omogućavanja Putinove invazije na Ukrajinu, a takođe njihov cilj treba da bude slabljenje ruskog odbrambenog sektora i vojne moći u narednom peridu, prenosi Rojters.

Prema Beloj kući, sankcije će se odnositi na najvažnije izvore bogatstva Rusije, a takođe će biti uvedena zabrana ruskim avio-kompanijama da koriste američki vazdušni prostor.

Ministarstvo trgovine SAD uvelo je i za Belorusiju stroge kontrole izvoza, mere koje su stupile na snagu za Rusiju 24. februara „kao odgovor na to što je Belorusija značajno omogućila dalju invaziju Rusije na Ukrajinu“.

Navedeno je da će ove kontrole pomoći da se spreči preusmeravanje proizvoda, uključujući tehnologiju i softver, u vazduhoplovnom i pomorskom i sektoru odbrane, u Rusiju preko Belorusije.

SAD stalno povećavaju sankcije Moskvi ,nakon što je ruski predsednik Putin započeo invaziju na Ukrajinu 24. februara, a Belorusija dozvolila ruskim trupama da koriste njenu teritoriju kao polaznu osnovu za napad, navodi Rojters.

SADRusijaBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva