:

:

TV Most

Foto: Ljajmi

clock

Avgust 22, 2020   12:36

0

190

Saljihu: Utakmica sa Partizanom najbolje sećanje na Vokrija

Prvu utakmicu u novoj sezoni Lige nacija reprezentacija Kosova odigraće 3. septembra protiv Moldavije na neutralnom terenu u italijanskom gradu Parmi, rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Saljihu za RTK2.

 

Ipak, Saljihu smatra da je utakmica sezone za kosovsku reprezentaciju, baraž meč sa selekcijom Severne Makedonije koji će 8. oktobra biti odigran u Skoplju.

"To je za nas u ovom trenutku svakako najvažniji duel, a ove prve utakmice u Ligi nacija biće odlična priprema za taj duel. Spremni smo u svakom smislu reči za ovaj susret, jer nam daje prilku da se kroz baraž borimo za Evropsko prvenstvo. Utakmica se igra u Skoplju i zbog novonastale situacije oko epidemije biće odigrana bez publike, što u određenom smislu olakšava organizaciju susreta", istakao je Saljihu.

Iskusni fudbalski radnik podseća da lik i delo nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija i dalje živi i da se nije odustalo od ideje da se u njegovu čast odigra ili prijateljski meč sa Partizanom ili turnir na kome bi pored Prištine i Partizana iz Beograda učestvovale i ekipe turskog Fenerbahčea i Laba.

"Ova ideja nije zamrla i čim se stvore uslovi pokušaćemo da organizujemo prijateljsku utakmicu, pa zašto ne i prvih ekipa Prištine i Partizana iz Beograda, u čast Vokrija, jer svi znamo koliko je dao fudbalu, ali i znamo koliko navijači Partizana cene Vokrijev doprinos tom klubu. To bi bio i najbolji način spajanja pomalo pokidanih sportskih veza ova dva kluba", rekao je Saljihu.

Izvor: Kosovo Onlajn, RTK 2

Erol SaljihuFudbalski savez KosovaLiga nacijaFK PrištinaFK PartizanFadilj Vokri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva