:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Septembar 26, 2020   12:37

0

165

Samoopredeljenje i DSK ćute o hapšenjima u kancelarijama ORV OVK

Stranke Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, Samoopredeljenje i DSK, nisu se oglašavale povodom hapšenja dvojice lidera Udruženja ratnih veterana OVK, a pre nekoliko dana, bivši premijer Kurti optužio je predsednika da pravi loše filmove  spektakla sa dosijeima Specijalnog suda, prenosi Gazeta ekspres.

Najveća opoziciona stranka Samoopredeljenje, nijednu reč nije rekla o akciji Specijalnog suda u kancelarijama Organizacije ratnih veterana OVK gde su uhapšeni Hiseni Gucati i Nasim Haradinaj.

Nije reagovao ni šef poslaničke grupe te stranke Redžep Seljimi, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u posleratnoj privremenoj vladi.

Demokratski savez Kosova, glavna stranka koja je formirala poslednju vladu, ponaša se isto, a premijer Abdulah Hoti nije rekao ni reč, sem da neće komentarisati pitanja pravosuđa.

Zvaničnici ABK, DPK i NISMA reagovali su nakon poslednje akcije Specijalnog suda koja je stavila lisice na ruke veteranskim zvaničnicima.

Specijalni sud pokrenuo je prva hapšenja stavljanjem lisica na ruke trojici bivših zvaničnika OVK. Prvi je bio Salhi Mustafa, šef jedinice BIA OVK, optužen za ubistvo šest ljudi tokom rata.

ORV OVK učestvovao je u objavljivanju dosijea dobijenih od Specijalnog suda. Ovi dokumenti su distribuirani u nekim medijima, uglavnom iz Albanije, koje su počele da ih objavljuju. Izneti su detalji navoda optužbe u vezi sa navodnim ratnim zločinima.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMSpecijalni sud za OVKDSKSamoopredeljenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva