:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2019   9:35

0

61

Samoopredeljenje: Nova kosovska vlada za dve nedelje

Zamenik predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca kaže da će pregovori o stvaranju nove kosovske vlade biti završeni u roku od 10 do 14 dana.

Predstavnici tog pokreta i Demokratskog saveza Kosova održali su svoj peti sastanak radnih grupa, nakon čega je rečeno da su dve strane postigle gotovo stopostotni dogovor o temama vezanim za obrazovanje i zdravstvo, prenose prištinski mediji.

Zamenik predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca je tom prilikom rekao da je sastanak rezultirao većom usklađenošću u poređenju sa svim prethodnim sastancima.

Prethodno predstavnici dve stranke razgovarali su o više oblasti.

Zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti, izjavio da su suvereni fond i energetska politika, predizborna obećanja "Samoopredeljenja", oblasti o kojima se još uvek raspravlja između radnih grupa.

Predstavnici obe strane rekli su da su se u velikoj meri složili u oblastima bezbednosti i vladavine zakona.

"O ekonomskom programu tek treba da se dogovorimo", naveo je Avdulah Hoti i dodao da saglasnost postoji o politici zapošljavanja, slobodnoj konkurenciji, infrastrukturnim projektima i ekološkim pitanjima.

Takođe je rekao da su se dogovorili o strukturi nove vlade, ali da radne grupe nisu razgovarale o formuli za podelu ministarskih mesta, jer to zavisi od lidera dveju stranaka.

Izvor: RTS

Vlada KosovaSamoopredeljenjeDemokratski savez Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva