:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2020   15:53

0

119

Samoopredeljenje: Obratićemo se pravosudnim organima zbog Tačijevih optužbi

Pokret Samoopredeljenje reagovao je na izjave predsednika Hašima Tačija, koji je optužio "Kurtijevu grupu" da je odgovorna za smrt mladića iz Gnjilana u Studentskom centru u Prištini, gde su u izolaciju smeštani oni koji stižu iz dijaspore, prenosi Koha.

Iz Samoopredeljenja navode da će se obratiti pravosudnim organima i podsećaju da je Tači danas izjavio da je "Kurtijeva grupa", u kojoj su po Tačijevim rečima v.d. premijera Aljbin Kurti i ministri zdravlja i unutrašnjih poslova Arben Vitija i Dželjal Svečlja, odgovorna za "podsticanje samoubistva" studenta iz Gnjilana koji se nedavno vratio iz Nemačke i bio smešten u Studentskom centru.

Prema Samoopredeljenju kosovski predsednik je izneo niz neistinitih optužbi te da je to očigledno uradio sa namerom.

"Sve izjave koje je predsednik izneo su daleko od istine, jer u Studentskom centru nije bilo selektivnih odluka na političkim osnovama, niti je bilo ikakvih signala od nadležnih organa o postojećem riziku za poslanika Pacolija" kažu u Samoopredeljenju i dodaju da nema nikakvih dokazana o nečijoj krivici za samoubistvo mladića iz Gnjilana.

Kako navode pokušaj Tačija da politički manipuliše tragičnom smrću mladića, a ne čekajući rezultate istrage, nedopustiv je u civilizovanom društvu, uz ocenu da ni preminuli, ni njegova porodica ne zaslužuju takav tretman ni od koga, a kamoli od visokog državnog zvaničnika koji bi, prema Ustavu, trebalo da predstavlja jedinstvo naroda.

"Tužno je gledati kako predsednik pokušava da koristi tuđi bol i nesreću kako bi bacio blato na institucije zemlje" poručuje Samoopredeljenje.

Izvor: Kosovo Onlajn

SamoopredeljenjeAljbin KurtiHašim TačiKosovo

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva