:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2019   15:51

0

137

Samoopredeljenje se žali sudu zbog odbacivanja srpskih glasova

Predstavnik pokreta "Samoopredeljenje" u CIK-u Adnan Rustemi izjavio je da su iz te stranke podneli žalbu kosovskom Vrhovnom sudu nakon odluke Panela za žalbe da odbaci glasove pristigle poštom iz centralne Srbije i da se ponovo prebroje glasački listići sa 1.400 biračkih mesta.

Adnan Rustemi je na Fejsbuku napisao da jučerašnja odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke nema nikakve veze sa izbornim procesom.

Ističe da je CIK, sa konačnim rezultatima izbora na Kosovu, proglasio da "Samoopredeljenju" pripada 32 poslanika, što je "onoliko koliko im je narod dao".

"Kada svi prigovori nisu uspeli da spreče glasove iz inostranstva, oni su izabrali apsurd i protivno svojim odlukama iz ove i 2014. godine da uklone efekat glasova dijaspore, uklanjajući onoliko glasačkih listića koliko im je potrebno u tu svrhu ", rekao je Rustemi.

Odlukom Izbornog panela za žalbe i predstavke na osnovu žalbi političkih partija pristiglih nakon objavljivanja konačnih rezultata naloženo je CIK-u da ukloni glasove koji su pristigli poštom iz centralne Srbije iz zbira konačnog rezultata i ponovno prebroji glasove sa 1.472 biračka mesta.

Na tu odluku stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Ako bi odluke Panela za žalbe nekim slučajem ostale na snazi, "Samoopredeljenje" bi izgubilo tri poslanička mesta u kosovskoj skupštini.

Izvor: RTS

samoopredeljenežalba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva