:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2021   22:51

0

142

Šapić najavio: Sutra o ujedinjenju sa SNS-om

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio je da će sutra popodne sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučić razgovarati o ujedinjenju te dve stranke.

Šapić je gostujući u Utisku nedelje na Novoj tv. rekao da će tom razgovoru prisustvovati po dvoje predstvnika SNS i njegove stranke.

Šapić je odbio da komentariše poslednju izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, da treba da nauči da se pristojno ponaša da bi sa njim sarađivao.

Šapić smatra da će Vesić i on uskoro biti deo jedne organizacije i da zato takve stvari ne treba iznositi u javnosti, već ih treba raspraviti na stranačkim organima.

Odbija, kaže, da učestvuje u rijalitiju koji neko pravi.

"Tako da tu stavljam tačku", rekao je Šapić.

Upitan čija je bila ideja o ujedinjenju SNS-a i SPAS-a, Šapić je rekao da je ona došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska načela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.

Šapić je rekao da se ranije retko viđao sa Vučićem, da se nisu dobro poznavali i da su se počeli upoznavati tek nakon formiranja Vlade Srbije.

"Vučić mi je to predložio pre nekoliko meseci, posle intenzivnije komunikacije, od leta prošle godine kada smo se bolje uoznali i kada se naš odnos podizao na viši nivo...", rekao je Šapić.

Na pitanje novinarke, koja ga je, uz ogradu da ne želi da bude bezobrazna, pitala kako je to izgledalo i dali je to ono: "hoćeš da se udaš za mene", Šapić je rekao da "ne želi da pravi sprdnju", od tog razgovora i komunikacije sa Vučićem.

Ipak je pojasnio da je predlog bio da se dve političke organizacije ujedine i zajedno bore za sprovođenje sličnih ili istih uverenja u interesu države.

Primetio je pritom da nije reč o ravnopravnom ujedinjenju s obzirom na to da je SNS mnogo veća stranka.

"Videćemo kako će se to tehnčki sprovesti", rekao je Šapić i dodao da će razgovori o tome početi sutra.

Na pitanje da li bilo bolje da je SPAS samostalno išao na beogradske izbore, Šapić je rekao da je reč o strateškoj odluci dve političke organizacije ili dva čoveka koji isto ili slično vide neke stvari koje su dobre za ovu zemlju.

Izvor: Танјуг

ŠapićVučićSPASSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva