:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2020   13:39

0

18

Saradnja sa Mađarskom u prevazilaženju posledica COVID19

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović obavila je danas konferencijski razgovor sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom sa kojim je razmenila informacije o merama koje se primenjuju u Srbiji i Mađarskoj u borbi protiv Covid-19, saopšteno je iz kabineta ministra.

Posebno su se, kako se navodi, osvrnuli na probleme sa kojima se veliki broj zemalja suočava u nabavci medicinske opreme i načinima kako možemo da sarađujemo u ovom segmentu.

Joksimović je ovom prilikom upoznala Sijarta sa situacijom u Srbiji i predstavila hitne mere koje su preduzete ili se planiraju u cilju smanjenja rizika i uspostavljanja kontrole nad daljim širenjem COVID-19.

Ona je takođe ukazala na hitne mere makroekonomske i fiskalne politike koje su preduzete kako bi se pružila podrška privrednom sektoru sa posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća i preduzetnike i odgovorilo na trenutne negativne posledice zaustavljanja privrednih kretanja.

Sijarto je pohvalio napore koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaustavljanja širenja virusa i pružio podršku kratkoročnim merama koje su preduzete u cilju zaštite građana i privrede.

Posebno je pohvalio mere koje su preduzete u prethodnom periodu čime je stvoren odgovarajući fiskalni prostor za ambiciozan plan ekonomskog oporavka.

Izvor: Танјуг

koronavirusJoksimovićMađarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva