:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 12, 2018   16:15

0

266

Šarčević: Škole u Srbiji očekuju mnoge novine

Reforme u obrazovnom sistemu Srbije se nastavljaju i neke od njih tiču se novih modela ekskurzija i đačkih zadruga, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

„Reforme u obrazovanju idu svojim tokom. Mnoge novine očekuju škole u Srbiji. Neke od njih su posebno zanimljive roditeljima, kao što su novi modeli ekskurzija i novi modeli đačkih zadruga“, rekao je ministar novinarima u Lučanima gde je obišao tri obrazovne ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, ministar je istakao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.

„Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkcionalno stanje“, naveo je ministar i dodao da će u 2019. biti završena još 33 projekta.

Ministar prosvete obišao je danas Osnovu školu u Kotraži, Srednju školu „Dragačevo“ u Guči, kao i OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima u koju je, kako je rekao, uloženo oko milion evra.

„Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade…U školi u Kotraži, takođe, smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale“, kazao je Šarčević.

Predsednica opštine Vesna Stambolić rekla je da je sa ministrom razgovarala o izgradnji sporske sale u Lučanima.

„Završetak sportske sale u Lučanima je sasvim izvestan i siguran. Dobili smo i instrukcije i sugestije od ministra kada je reč o dualnom obrazovanju u vezi promene nekih profila. Imali smo priliku da razgovaramo i o svemu što je važno za naše škole“, kazala je ona.

Izvor: Танјуг

Mladen ŠarčevićObrazovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva