:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 23, 2019   16:12

0

266

Šarčević: U priču koja je trebalo da bude dečja ušli stariji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je i posle krađe testova za polaganje matematike na maloj maturi prosvetni sistem ostao neukaljan.

 

Šarčević je za današnji "Blic" rekao da je "Ministarstvo spaslo da se matura održi" i da se pred decom nije našao "provaljeni" test, te da se izbeglo poništavanje mature, koja je, prema njegovom mišljenju potrebna, jer nemaju sve škole iste kriterijume pri ocenjivanju.

On je naveo da krivac nije iz sistema prosvete i da je sada na policiji da istraži kako je i ko izazvao nestašicu struje i kako je moguće da radnik uzme testove.

Šarčević je ocenio da se u ceo slučaj "zdušno umešala opozicija na razne načine, pa i guranjem dece".

"Radim 40 godina u prosveti. Nije mi prvi put da deca iskazuju nezadovoljstvo. Revolt dece u kojem odrasli moraju da se pravdaju mi je razumljiv, ali pogledajte u šta se sve ovo pretvorilo. Tu su političari, neki odrasli. Stariji su u priči koja je trebalo da bude dečja", rekao je Šarčević.

On je dodao da se protesti održavaju po principu "nemojte da učimo i hajde da ne polažemo".

Upitan o merama koje će preduzeti, ministar je rekao da će tražiti da se za štampanje testova više ne ide na tender, već da se testovi štampaju u Zavodu za izradu novčanica.

"Ako treba biću i pored mašine", istakao je Šarčević.

Izvor: RTV, T a n j u g

Šarčevićtestovimala matura
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva