:

:

TV Most

Foto: twitter@Dalibor Jevtić

clock

Maj 23, 2020   18:06

0

198

Šarković: Požar u Berkovu loša poruka povratnicima

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković potvrdio je za Kosovo onlajn da je u povratničkom selu Berkovo u ovoj opštini zapaljena kuća povratnika Žarka Vučkovića, sagrađena prošle godine sredstvima Ministarstva za povratak i zajednice.

“Komšija je primetio da je kuća gorela i to je prijavio policiji, koja je došla da obavi uviđaj, ja sam ih tamo zatekao, ali mi nisu dozvolili da uđem u kuću i slikam”, rekao je on.

Dodao je da porodica Vučković živi u rasejanju u Grdici kod Kraljeva i da su nameravili da ovih dana dođu u Berkovo.

“Kuća nije izgorela, ali ovo je loša poruka povratnicima i Srbima koji ovde žive. U Berkovu živi desetak porodica, izgrađeno je petnaestak kuća, ima dosta obradive, kvalitetne zemlje ali ovakvi događaji utiču da se malo njih odlučuje na povratak i ostanak”, rekao je Šarković.

Prema njegovim rečima policija nikad ne pronađe i kazni počiniocde ovakvih krivičnih dela a ovo je još jedan u nizu ataka na imovinu Srba povratnika u opštini Klina. 

Ranije danas informaciju o požaru objavio je na svom Tviter nalogu ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, koji je potom objavio i slike unutrašnjosti kuće gde se vide posledice paljevine.

Izvor: Kosovo online

KiMpožarŠarkovićBerkovopovratnici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva