:

:

TV Most

Foto: Blic, privatna arhiva

clock

Decembar 24, 2019   22:10

0

117

Sastali se Kurti i Mustafa, stavovi približeni, dogovora nema

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa sastali su se danas kako bi razgovarali o konačnom sporazumu, javlja večeras Zeri.

To je potvrdila i poslanica DSK Valentina Bunjaku. “Sreli su se danas, bilo je približavanja stavova, ali još nema dogovora”, rekla je Bunjaku.

Do konstitutivne sednice ostalo je još dva dana, ali još nije postignut konačni dogovor o vladajućoj koaliciji. U međuvremenu, Kurti je potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK.

“Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. I danas smo kontaktirali, oni nikada nisu prekinuti, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi,", rekao je Kurti.

Zeri javlja da će sutra biti ponovo održan sastanak lidera dve stranke, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe.

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Samoopredeljenje i DSK su se obavezale da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije vlasti, navodi Zeri

Izvor: Kosovo online/Zeri

KiMKurtiMustafakoalicioni sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva