:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 21, 2023   9:11

0

206

Sastali se Vučić i Tajani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonijem Tajanijem.

Dvojica zvaničnika učestvovaće nakon sastanka na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, a zatim je u 11.30 planirano potpisivanje bilateralnih dokumenata

Planirano je i obraćanje Vučića i Tajanija novinarima.

Tajani je u ponedeljak u intervjuu za T a n j u g rekao da je cilj Foruma da se podrži rast srpske ekonomije, koja je jedna od vodećih u regionu i nudi velike mogućnosti za italijanske kompanije.

Na forumu će učestovati 246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, a već je zakazano i oko 400 bilateranih sastanaka, rečeno je T a n j u g u  u Privrednoj komori Srbije (PKS), koja organizuje forum uz podršku italijanskih partnera, Ambasade Italije u Srbiji i Agencije za trgovinu Italije.

Vučić sa Tajanijem: Hvala na prijateljstvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijem Tajanijem i zahvalio mu na prijateljstvu i ličnom angažmanu da tradicionalno dobri prijateljski i strateški partnerski odnosi dve zemlje budu podignuti na još viši nivo.

"Ponosan sam i privilegovan što sam danas Vaš domaćin i što zajedno organizujemo Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije", istakao je Vučić.

"Hvala Vam na prijateljstvu ministre @antoniotajani i ličnom angažmanu da tradicionalno dobre prijateljske i strateške partnerske odnose dve zemlje podignemo na još viši nivo", napisao je Vučić na Instagramu budućnostsrbijeav, uz fotografije sa sastanka.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićAntonio Tajani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva