Sastanak Amfilohija i lidera tri crnogorske koalicije, Abazović predložio Krivokapića za mandatar

:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2020   19:37

0

43

Sastanak Amfilohija i lidera tri crnogorske koalicije, Abazović predložio Krivokapića za mandatar

Nosioci lista i politički lideri partija koje čine tri koalicije u Crnoj Gori sastali su se sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović predložio je na današnjem sastanku u manastiru Ostrog da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali je, kako pišu podgoričke Vijesti, Demokratski front to odbio.

Kako je rečeno tom listu, Lideri DF tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ne mogu da ga podrže kao mandatara dok ne preispitaju poverenje prema njemu na stranačkim organima.

Lideri političkih partija su na današnjem sastanku sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore.

Kako su rekli izvori Vijesti, pokušali su da se dogovore o predsedniku Skupštine i mandataru.

List navodi da bi mesto šefa parlamenta trebalo da pripadne Demokratama.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje poverenja u koaliciji.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Sastanku su, pored Amfilohjia, prisustvovali Krivokapić, Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Na sastanku su, kako navode Vijesti, bili nosilac izborne liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predstavnici Demokratske Crne Gore.

Sastanku je, kako dodaje podgorički list bio i predsednik SNP-a Vladimir Joković.

Za sredu, 23. septembar, zakazana je konstitutivna sednica parlamenta.

Izvor: Vijesti,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva