:

:

TV Most

clock

Mart 28, 2023   15:18

0

89

Sastanak Petkovića i Bisljimija 4. aprila u Briselu

Sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće održan 4. aprila u Briselu, saznaje T a n j u g.

Portparol Evropske komisije Petar Stano ranije danas najavio je da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Srbije i takozvanog Kosova.

Njih su posrednici EU pozvali kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare.

On je istakao da mu je drago što su razgovori vođeni u Ohridu postali popularni u regionu i istakao da dalje stvari treba činiti korak po korak.

''Načinili smo veoma važan korak u Ohridu, dogovor o aneksu je postignut, a sada treba da prionemo na implementaciju'', rekao je Stano.

On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji.

''Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme'', rekao je Stano.

Izvor: T a n j u g; Foto: Profimedia

KiMStanodijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva