:

:

TV Most

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

clock

Februar 06, 2023   7:52

0

84

Sastanak Vučića i Lajčaka u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Sastanak će biti održan u Vili Mir, a predviđeno je da počne u 19 časova, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, boraviće danas i u Prištini gde će se na radnom ručku sastati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i njegovim zamenikom Besnikom Bisljimijem, potvrdila je u saopštenju vlada u Prištini. Detalji posete nisu saopšteni, ali se pretpostavlja da će Lajčak sa Kurtijem i Bisljimijem razgovarati o nemačko-francuskom planu, narednim koracima u dijalogu Beograda i Prišine, ali i da će opomenuti prištinske lidere da se sve potpisano u okviru Briselskog sporazuma mora sprovesti u delo. Lajčak je iznenada posetio Prištinu i pre desetak dana i sastao se sa Kurtijem i Bisljimijem, nakon čega je saopštio da su se složili da svi sporazumi iz dijaloga moraju biti u potpunosti implementirani.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva