:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

136

Sastanak Radne grupe za migrante



Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sastanku će prisustvovati ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, predstavnici ministarstava odbrane i zdravlja.

Vulin je u subotu najavio je da će na sednici biti doneta konkretnija rešenja u vezi sa prevelikim brojem migranata, poručivši da problem migranata Srbija ne može sama da reši.

Vulin je rekao da će na sednici biti obrazložena moguća rešenja i način na koji Srbija treba da radi u rešavanju tog problema.

"Srbija zaista nema baš ni malo krivice za milione ljudi koji su napustili svoje domove, ali će se kao i uvek u svojoj istoriji ponašati ljudski prema ljudima", rekao je Vulin, kojeg je vlada imenovala za predsednika Radne grupe.

On je rekao da Srbija u rešavanju tog problema preduzima više nego bogatije i snažnije zemlje, navodeći da se na žalost mnoge države ne ponašaju tako prema tim nesrećnim ljudima.

"Cilj azilanata nije Srbija, oni žele da odu u Evropu i negde drugde ali na nama je da im omogućimo bezbednost, sigurnost i da u skaldu sa međunarodnom poveljama i pravilima nastave svoje kretanje", rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva