:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   12:39

0

113

Saučešće direktora Kancelarije za KiM povodom smrti Mitropolita crnogorsko-primorskog

Povodom smrti Visokopreosvećenog Arhiepiskopa cetinjskog, Mitropolita crnogorsko-primorskog i Egzarha svetoga trona pećkog, gospodina Amfilohija direktor Kancelarije za KiM Petra Petkovića, uputio je izraze najdubljeg saučešća.

Njegovoj svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko – karlovačkom i Patrijarhu srpskom, gospodinu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti Visokopreosvećenog Arhiepiskopa cetinjskog, Mitropolita crnogorsko-primorskog i Egzarha svetoga trona pećkog, gospodina Amfilohija.

Jedan od učenika i sledbenika Prepodobnog oca Justina Popovića, duhovnog istočnika srpskog naroda, veliki mislilac i pisac, Mitropolit Amfilohije, nalazio se na tronu Svetog Petra Cetinjskog u vreme najtežih iskušenja za srpski narod i srpsku crkvu.  Gde god da se nalazio i gde je službovao, delio je sudbinu sa svojim narodom i duboko saosećao sa njegovim patnjama. Svojim životom svedočio je o ljubavi prema srpskom rodu, ne krijući da je Kosovo i Metohija za njega zauvek ostalo neprebolna rana.

Upokojenje Mitopolita Amfilohija tužan je trenutak za sve pravoslavne vernike i našu crkvu, u kojoj verujući ljudi nalaze moralnu podršku i duhovnu snagu. Njegov duhovni put, utemeljen na večnim hrišćanskim vrlinama, ostaviće zauvek trag u našem narodu.

Neka počiva u miru, a Božja uteha neka bude okrepljenje ožalošćenima, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva