:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2021   18:57

0

160

Sava Janjić: Niko nas nije kontaktirao vezano za prenos zaštite manastira sa Kfora na kosovsku policiju

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava (Janjić) je povodom ispitivanja  britanskih vojnika Kfora meštana sela Goraždevac vezano za manastir i prenos zaštite manastira sa Kfora na Kosovsku policiju, kratko potvrdio za Kosovo onlajn da manastir do sada niko tim povodom nije kontaktirao.

„Niko nas nije kontaktirao“, naveo je arhimandrit Sava.

Jutros je u Goraždevcu desetak pripadnika britanskog Kfora, koji su došli civilnim automobilima, ispitivalo meštane o tome da li bi bilo dobro da manastir umesto Kfora obezbeđuje Kosovska policija, o izgradnji puta oko manastira i drugim pitanjima vezanim za manastir Visoki Dečani, preneo je Radio Goraždevac.

Ova poseta je uznemirila meštane Goraždevca, budući da nemaju poverenja u Kosovsku policiju i da redovno posećuju manastir, koji sve vreme brine o njihovim potrebama i pomaže njihov opstanak.

“Svima je poznata teška situacija u kojoj manastir živi već 22 godine, izložen oružanim napadima i institucionalnim pritiscima od strane kosovskih institucija koje ne poštuju ni zakone ni sudske odluke sopstvenih sudova. Posebno začuđuje da Kfor prethodno o ovim pitanjima nije pitao za mišljenje ni našu Eparhiju ni manastir Visoki Dečani, koji su ovih dana zatražili dodatnu zaštitu nakon najnovijih pretnji i incidenata. Ovakve ankete u našem narodu doživljavaju se kao svojevrsan pritisak i provokacija i ne vode izgradnji poverenja”, rekao je za Radio Goraždevac arhimandrit Sava.

Izvor: Kosovo online

KiMSava JanjićVisoki DečaniKFORkosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva