:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2021   20:44

0

141

Savet bezbednosti produžio mandat misije EU u BiH

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatra stanje u Bosni i Hercegovini i produženje misije EU Altea. Usvojena nova rezolucija u kojoj se ne pominju OHR i visoki predstavmik.

Velika Britanija podržava rad OHR-a

Velika Britanija nastavlja da podržava teritorijani integritet i celovitost BiH, navodeći da se nova Rezolucija Saveta bezbednosti oslanja na prethodne odluke najmoćnijeg tela svetske organizacije.

"Kristijan Smit nije sa nama ali mu se zahvaljujemo na iscrpnom izveštaju i u potpunosti podržavamo njegov rad, kao i upotrebu izvršnih ovlaštenja, ukoliko se za time ukaže potreba", rekla je predstavnica Velike Britanije.

Britanija smatra da zatvaranje kancelarje visokog predstavnika u BiH, ili OHR-a, nije u interesu stanovnika ove države.

Francuska podravlja usvajanje Rezolucije 2604

Francuski ambasador pri UN Nikola de Rivijer rekao je da njegova država podržava evropske integracije BiH i pozdravlja usvajanje rezolucije kojom se produžava misija EU u Bosni i Hercegovini, Altea.

Ambasador Francuske pozvao je sve strane da prevaziđu razlike, te da reformišu izborni sistem.

Savet bezbednosti usvojio novu rezoluciju o BiH

Svih 15 članica Saveta bezbednosti UN podržalo je Rezoluciju 2604 kojom se podržava misija EU u Bosni i Hercegovini. Dosadašnji mandat ove misije, da nije bila usvojena nova rezolucija, bio bi okončan u petak. U novoj rezoluciji se ne pominje OHR i visoki predstavnik.

Izvor: RTS

Savet bezbednostiBiHRezolucija 2604OHR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva