:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   12:07

0

184

Savet Evrope o upadu u RTS

Na Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednosti novinara postavljen je upad dela demonstranata i lidera opozicije u zgradu Radio-televizije Srbije.

Grupa od oko 100 antivladinih demonstranata u subotu, 16. marta upali su u zgradu Javnog servisa, zahtevajući da se uključe uživo u program.

Demonstranti, koji su hteli da iskažu svoje protivljenje protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića, morali su da budu potisnuti iz zgrade RTS-a, nakon što je 50 policajca ušlo u prostorije te medijske kuće", navodi se na sajtu platforme i dodaje da je to prvi put u 20 godina da demonstranti upadnu u prostorije Javnog servisa, saopštio je UNS.

Navodi se da je Udruženje novinara Srbije saopštilo da su demonstranti ugrožavali pojedine novinare, ali da uprkos tenzijama niko nije povređen.

"UNS i Nezavisno udruženje novinara Srbije osudili su ovaj incident", dodaje se na sajtu platforme Saveta Evrope.

Cilj onlajn Platforme Saveta Evrope je da unapredi zaštitu novinara, tako što objavljuje pretnje i nasilje nad novinarima i medijskim radnicima i tako omogućava Savetu Evrope da se bolje upozna sa ovim slučajevima i da, ukoliko je potrebno, na vreme reaguje.

Slučaj je Platformi Saveta Evrope prijavila Evropska federacija novinara.

Izvor: RTS

SEupadRTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva