:

:

TV Most

Foto: avaz.ba

clock

Jul 31, 2019   13:53

0

272

Savetnik Pacolija: Nema šanse da Morina bude izručen Srbiji

Jetljir Ziberaj, savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, tvrdi da bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina, uhapšen nedavno u Severnoj Makedoniji ne može biti izručen Srbiji.

Ziberaj je na svom fejsbuk profilu napisao da blisko sarađuje sa vlastima Severne Makedonije na ubrzanju procedure oslobađanja Morine.

"Da budem jasan: Ne postoji šansa da bivši borac za slobodu Tomor Morina bude izručen Srbiji. Mi blisko sarađujemo s vlastima Severne Makedonije diplomatskim i institucionalnim kanalima kako bi se postupak što pre sproveo i Tomori se vratio svojoj porodici ", napisao je Ziberaj.

Inače, jutros su u Đakovici, rodnom mestu Morine, održani protesti sa zahtevom da on bude odmah pušten iz pritvora u Severnoj Makedoniji.

Protest su organizovala udruženja učesnika poslednjih sukoba na KiM, porodice poginulih pripadnika tzv. OVK i navijačka grupa "Crvene jakne", preneo je makedonski portal Alb, na albanskom jeziku.

Morina je uhapšen po poternici Srbije, a zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom.

Morini su makedonske vlasti odredile jednomesečni pritvor zbog mogućnosti bekstva, a njegovo hitno oslobađanje tražili su ambasador tzv. Kosova u Skoplju, Gjergj Dedaj , lider Pokreta Samoopredeljenja, Albin Kurti i zamenik premijera za evropska pitanja u makedonskoj vladi Bujar Osmani .

Izvor: Танјуг

KiMZiberajPacoliMorinaizručenjeSeverna Makedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva