:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 27, 2021   12:00

0

287

Savindan obeležen u Kosovskoj Mitrovici; Stojković: Kancelarija za KiM je tu da prepozna sve potrebe naših đaka

Povodom Savindana, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju u prisustvu predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića uručili su učenicima osnovne škole “Sveti Sava” prigodne poklon paketiće.

Obeležavanju školske slave prisustvovali su Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata Jelena Stojković i Ivan Vujić, pomoćnik Sektora za finansijske poslove.

Pomoćnica Stojković čestitala je školsku slavi Sveti Sava i zahvalila domaćinima na divnom prijemu.

“Posebno je zadovoljstvo biti ovde danas i zajedno održavati prosvetiteljsku tradiciju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa posebnom pažnjom ulaže i obraća pažnju na obrazovanje i nastavićemo da ulažemo jer nam je veliki cilj da deca na Kosovu i Metohiji imaju kvalitetno i savremeno obrazovanje. Ova godina je bila puna izazova i posebno je to uticalo na obrazovanje i način održavanja nastave. Bilo je teško i nastavnicima i đacima, njihovim roditeljima posebno, pa im ovim putem čestitam kako su to izdržali i kako su se nosili sa svim tim situacijama. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je tu da prepozna sve te potrebe naših đaka i profesora i bićemo tu i dalje, i nastavićemo da ulađemo u obrazovanje u svakom smislu kako kroz opremanje, tako i kroz infrastrukturne prjekte, održavanje postojećih i izgradnju novih školskih objekata” rekla je Stojković.

Direktor ove škole Milorad Jovanović rekao je da je ove godine obeležavanje skromnije zbog epidemioloških mera koje su na slazi i preporuka Kriznog štaba, resornog ministarstva i Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica koje sve škole na Kosovu i Metohiji, kako je rekao striktno poštuju. Jovanović je zahvalio predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju , koji su kako je istakao uložili mnogo truda i razumevanja da ove škole na Kosovu i Metohiji ovako izgledaju.

“Nismo u mogućnosti da naš školski hor koji je izuzetno dobar bude pred vama, zato smo snimili njih kako pevaju ,pa ste ih čuli na razglasu. Nadamo se da će sve ovo proći i da ćemo sledeće godine biti u poziciji da slavimo naš Dan škole Svetog Savu i našu školsku slavu onako kako se to tradicionalno radi i onako kako to on sam i zaslužuje” rekao je Jovanović i zahvalio se i predsedniku Privremenog organa Aleksandru Spiriću.

“Bez njegovog razumevanja i razumevanja naše opštine ova škola ne bi ovakva bila. Mi smo pre dve godine uradili aneks škole sredstvima naše lokalne samouprave i to ne bi moglo da bude bez njihovog punog razumevanja. Ova deca su na sigurnom , toplom i imaju sve uslove za rad u eri digitalizacije Kancelarija za Kosovo i Metohiju je preko Privremenog organa školu opremila svim digitalnim sredstvima” rekao je Jovanović i naveo da škola ima dovoljno laptopova i digitalnih interaktivnih tabli.

“Ono što je najbitnije je da je škola puna dece. Kada vidite prvake koje smo doveli da vas pozdrave, onda vam je sve jasno. Srbija ne mora da brine za svoju budućnost kad ima ovakvu decu” rekao je Jovanović i svim đacima na Kosovu i Metohiji čestitao školsku slavu.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da iako je pandemija promenila mnogo toga i u obrazovanju, da je i to prolazno. “Ono što je većno i što će da traje jeste 27. januar i svetosavski put. On nas upozorava da ostanemo na tom putu, da gradimo, budemo složni i jedinstveni, da trajemo i u eri digitalizacije stvaramo bolje uslove za našu decu” rekao je Spirić pozdravivši predstavnike Kancelarije za KiM koji su kako je istako prepoznali i pomogli kroz svoje sektore i opremili školu, a da će se to u narednim danima i nastaviti. Spirić se zahvalio i svim prosvetnim radnicima. koji su i u pandemijskim uslovima uspešno realizovali nastavu i sačuvali zdravlje mališana i kolektiva-

“Ova škola je ponos našeg grada, što dokazuju razne plakete i povelje za uspehe koje ste zabeležili. Verujem da će godina koja je pred nama doneti nove pobede, jer ova deca to zaslužuju. Borićemo se za svako dete na prostoru Kosova i Metohije, pre svega u našem gradu da imaju bezbrižno i mirno detinjstvo, a to zalužuje i svaki čovek koji živi na ovom prostoru. Momenat je da pokažemo čvrstinu i istrajnost i da nam svetosavki put bude prvi, jedini i pravi” rekao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKancelarija za KiMJelena StojkovićSavindanKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva