:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2015   12:05

0

129

Savršeni kraj savršene sezone

Prvi teniser sveta Đoković osvojio je u Londonu peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, završni ATP turnir pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.

"Ovo je savršen kraj savršene sezone. Veoma sam ponosan na sva dostignuća i nije mogao biti bolji finiš ove duge sezone. To mi ne bi uspelo bez podrške najbližih i svog tima. Samo pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu, da se takmičim na ovakvom nivou. Kada počinjete sa tenisom sanjate da igrate ovakve turnire i da osvajate trofeje", rekao je Đoković posle meča.

On je rekao da se raduje odmoru sa porodicom i da će posle toga razmišljati o narednoj sezoni.

Đoković je čestitao Federeru na dobroj igri u Londonu.

"Čestitam mu na odličnoj nedelji. Želim mu sjajnu sledeću sezonu, znam da možemo da igramo još velikih mečeva", rekao je Đoković.

Federer će godinu završiti na trećem mestu na ATP listi, iza Britanca Endija Marija. On je deseti put igrao u finalu, drugi put uzastopno i pretrpeo drugi poraz, nakon što je prošle godine predao meč zbog povrede leđa. On je rekorder sa šest titula na završnom ATP turniru.

"Nikada nije zabavno stajati na strani koja ne pobeđuje, ali bolje je nego da ne igram, kao što je bio slučaj prošle godine. Srećan sam što sam danas bio u finalu. Ova nedelja je bila odlična, imao sam fantastičnu godinu. Novak je zaslužio pobedu, čestitam mu na neverovatnoj godini. Sezona je duga i teška, uživao sam u svakom trenutku, ali sve ovo ne bih postigao bez svog tima", rekao je Federer.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva