:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2020   9:49

0

244

Sednica Skupštine za izbor nove vlade moguće da se održi i pre ponedeljka

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši izjavio je da veruje da će sednica Skupštine za glasanje nove vlade biti održana pre ponedeljka, i naglasio da je odluka Ustavnog suda jasna i očekivana, jer je bila jasna i kada je Ustav napisan, prenosi Gazeta Ekspres.

"Bilo je jasno kada je ovo pitanje tumačeno 2014. godine i stav koji smo tada imali zajedno sa Pokretom Samoopredeljenje i drugim opozicionim strankama i koji je danas jasan. Volja naroda se proglašava u Skupštini i voljom naroda odlučuje o drugim institucijama", kaže Gaši.

Prema njegovim rečima procedura je jednostavna.

“Treba samo pismo predsednici Skupštine od mene kao predsedavajućeg Parlamentarne grupe, da odredimo dan i vreme kada će sednica biti održana”, dodao je Gaši i naglasio da njihova koalicija ima potrebne glasove.

"Podneo sam Skupštini zahtev za sednicu sa 61 potpisom i ovo pitanje ne verujem da je predmet za raspravu. Najmanje 61 poslanik potreban je za formiranje vlade, a već sam podneo minimum koji je potreban za to", naveo je Gaši.

On je za Kljan Kosova rekao da veruje da će Pokret Samoopredeljenje prihvatiti novu situaciju.

"Samoopredeljenje je podržalo ustavnu opciju za Kosovo 2014. i 2017. Verujem da će vrlo brzo sve ovo proći i mi ćemo nastaviti saradnju, kao što smo sarađivali u vlasti i opoziciji. Politički rat je takav", rekao je Gaši.

Izvor: Kosovo Onlajn

Skupština KosovaUstavni sudVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva