:

:

TV Most

Foto: Tviter / Aljbin Kurti

clock

Jun 04, 2021   19:45

0

165

Šef grčke diplomatije Dendijas sa Osmani i Kurtijem

Predsednica i premijer privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti razgovarali su danas u Prištini sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom.

 

Osmani i Kurti su na svojim Tviter nalozima ponovili značaj uspostavljanja "diplomatskih odnosa" između Grčke i tzv.Kosova.

Osmani je napisala da bi to "doprinelo razvoju regiona i održivom miru", kao i da se raduje "daljem jačanju bilateralnih veza".

Kurti je na Tviteru, pored zajedničkih fotografija, objavio da je Grčka važan regionalni partner Kosovu, kao i da bi, kako smatra, "Grčka trebalo da se pridruži zemljama EU koje priznaju Republiku Kosovo", preneo je Kosovo onlajn.

Sa Dendijasom je ranije danas razgovarala i ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donika Gervala koja je izjavila da će se dijalog sa Grčkm po pitanju "nezavisnosti KiM" nastaviti.

Dendijas je nešto ranije rekao da Grčka preko kancelarije koja je unapređena u Kancelariju od opštih interesa Prištine u Atini, Grčka nastavlja da podržava dijalog.

Izvor: T a n j u g

Nikos DendijasAljbin KurtiVjosa OsmaniKiMGrčka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva