:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2022   15:19

0

128

Šef misije OEBS-a na Kosovu ambasador Devenport posetio je danas opštinu Štrpce

Šef misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Majkl Devenport, posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem.

Na prvom sastanku dva zvaničnika, razgovaralo o izazovima sa kojima se opština susreće i načinom na koji OEBS misija na Kosovu može da pruži svoju pomoć i podršku.

Gradonačelnik je ambasadoru Devenportu preneo sve aktuelnosti vezane za opštinu Štrpce i njeno stanovništvo, bezbednosna situacija sa kojom se suočavaju meštani, socio-ekonomski izazovi i prepreke u rešavanju tih i raznih drugih problema, kao i planovi za buduće institucionalno delovanje na polju zapošljavanja mladih u našoj opštini i rešavanja drugih pitanja, koja su od esecijalne važnosti za razvoj naše opštine.

Jevtić je na sastanku posebno istakao problem korišćenja institucionalnog vakuma od pojedinaca i naglasio da Opština čini sve kako bi sankcionisala takve njihove napore koji se u ovom slučaju tiču ilegalne gradnje na teritoriji opštine Štrpce, posebno vezano za situaciju u selu Sevce.

Na sastanku su naglašena i druga pitanja, teme i problemi sa posebnim akcentom na sve više umanjivanje nadležnosti lokalne samouprave od strane centralnih vlasti koji rezultiraju u pojavljivanju sve većeg broja problema, kako komunalnih tako i svih drugih.

Devenport je, zadovoljan radom Opštine Štrpce koja je dobar primer multietničnosti na Kosovu, na sastanku sa gradonačelnikom pozdravio sve napore za izgradnju, uspostavljanje i unapređivanje postojećih i novih ekonomskih mogućnosti za bolji život svih građana opštine Štrpce, i pružio podršku svim zajednicama i najavio nesmetanu i kontinuiranu podršku  OEBS-a u ostvarivanju ovih, ali i drugh ciljeva u skladu sa potrebama institucije, a vezanim za zaštitu ljudskih prava, što je i inače u mandatu misije OEBS. 

Ambasador Devenport je naglasio da će sa velikom ozbiljnošću uzeti sve istaknute probleme koje je predsednik Jevtić izneo i u kapacitetu koji ima pomoći da se koordinirano, zajednički ti problemi rešavaju u interesu građana Štrpca, objavljeno je na fejsbuk stranici opštine Štrpce.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva