:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2020   12:06

0

242

Šeholi: Nova vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

Fatmir Šeholi odluku Ustavnog suda smatra demokratskim potezom.

“To je demokratska odluka, koja kao takva dokazuje još jednu veoma vrednu poruku zemlje, da iako pobedite na izborima ne znači da ćete formirati vladu ako nemate partnera u vladi, kao što to Samoopredeljenje nije moglo da nađe partnera. Zbog toga, neke druge političke grupe ili stranke se okupe i formiraju vladu, a to znači da je broj od strane poslanika u skupštini mnogo vredniji, nego onaj koji pobedi na izborima”, poručio je Šeholi.

On napominje da će nova vlada koja će biti formirana na čelu sa Demokratskim savezom Kosova predstavljati partiju koja je izuzetno institucionalna, demokratska i državotvorna partija "koja je svoju ulogu i doprinos dala još ranijih godina".

“Avdulah Hoti imaće veoma važnu ulogu u novoj vladi, a to je nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz podršku SAD-a i EU. Novu vladu možemo da očekujemo pre ponedeljka”, zaključio je Šeholi.

Izvor: Radio KIM

Fatmir ŠeholiVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva