:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2020   18:03

0

153

Šeholi: Sačekati potvrdu suda,dijalog da se nastavi

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi izjavio je danas da ne treba žuriti sa zaključima povodom optužnice protiv Hašima Tačija, jer, kako navodi za Tanjug, sud se još nije izjasnio da li prihvata zahtev tužilaštva.

Što se tiče dijaloga, on smatra, kako je rekao za Kosovo onlajn, da dijalog treba da se nastavi, jer, ističe, niko nije kriv dok se ne dokaže njegova krivica.

"Potvrde o podizanju optužnice od strane Specijalnog suda i dalje nema, izuzev onog što smo pročitali - da je Tužilaštvo zahtevalo podizanje optužnice, te u tom smislu treba sačekati da se vidi o čemu se radi i kakav će biti dalji tok svega toga", rekao je Šeholi za Tanjug.

Dodaje da su i Tači i Veselji u svojim nastupima uvek govorili da "niti imaju šta da oduzmu, niti šta da dodaju u svojoj biografiji.

"I u tom smislu, kao što znamo u Hagu kada je bio i slučaj Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja sučovanje sa pravdom je izašlo sa dokazivanjem njihove nevinosti. U ovom trenutku treba da budemo svi umereni i da ne dajemo emotivne kvalifikacije već treba da pustimo da pravosuđe radi svoj posao, a na Tačiju i Veseljiju je kako će oni sami te postupke da uzmu ako eventualno bude podignuta optužnica", zaključio je Šeholi.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, objavljeno je na sajtu te institucije sa sedištem u Hagu.

Izvor: Танјуг

KiMŠeholiTačiVeseljioptužniceSpecijalni sud za OVKdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva