:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 13, 2021   8:14

0

181

Selaković i Plasensija potpisali Memorandum o razumevanju

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i šef diplomatije Venecuele Feliks Plasensija potpisali su sinoć Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti poljoprivrede, čiji je cilj, prema rečima našeg ministra, oživljavanje privredne saradnje dveju zemalja.

Selaković, koji je ugostio na radnoj večeri kolegu iz Venecuele, rekao je nakon potpisivanja Memoranduma da je Srbija evropska država posvećena svom evropskom putu, ali da ne zaboravlja svoje prijatelje širom sveta i na različitim meridijanima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog posete kolege iz Venecuele i zahvalio toj prijateljskoj državi na čvrstom i aktivnom stavu kojim podržava naš teritorijalni integritet i suverenitet i stoji čvrsto uz Srbiju u rešavanju kosovsko-metohijskog problema.

Plasensija je izjavio je da je njegova zemlja posvećena prijateljstvu sa Srbijom, i da je čvrsta u podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Ističući značaj danas potpisanog sporazuma u oblasti poljoprivrede, rekao je da Venecuela želi da uči od Srbije, i da je dolazeći u Beograd bio impresioniran izgledom naših njiva i načinom na koji se ovde obrađuje zemlja.

„Za nas je bitno da budemo u prijateljskim odnosima sa jednom važnom državom Evrope, a mi smo kapija Amerike za vas. Karakas je prirodna kapija ka Karibima, Centralnoj i Južnoj Americi i osećamo da je Beograd naša kapija ka Evropi", kazao je Plasensija.

Istakao je da Venecuela želi da osnaži ekonomske i poslovne veze sa Srbijom, a time i sa ostatkom Evrope.

Plasensija je zahvalio Selakoviću na dobrodošlici i čestitao na odlično organizovanom skupu Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu.

On je pozvao Selakovića u zvaničnu posetu Venecueli i ponudio pomoć oko ponovnog otvaranja ambasade Srbije u Karakasu.

Izvor: Танјуг

SelakovićPlasensijaVenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva