:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2021   22:01

0

31

Selaković: Istorijska bliskost i prijateljstvo Srbije i Kipra

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom i tom prilikom istakao da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri, zasnovani na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dve države i naroda.

 

On je istakao da je Kipar veoma važan partner koji principijelno i aktivno pruža podršku Srbiji u ključnim spoljnopolitičkim prioritetima - pitanju Kosova i Metohije i integraciji u Evropsku uniju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je zahvalio Kipru na čvrstom stavu po pitanju KiM i njihovoj kontinuiranoj podršci u sprečavanju članstva tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Selaković je ponovio bezuslovnu podršku Srbije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Kipar.

On je informisao kiparskog ministra o najnovijim dešavanjima i bezbednosnoj situaciji na KiM, i kontinuiranom nepoštovanju i neprimenjivanju Briselskog sporazuma.

Selaković je napomenuo i intenzivan politički dijalog i kontakte Srbije i Kipra na svim nivoima.

Dvojica ministara razgovarali su o skorom održavanju sednice dve vlade.

Šef srpske diplomatije poručio je da je interes Srbije što intenzivnija ekonomska saradnja sa Kiprom i dodao da je Srbija otvorena za privlačenje dodatnih kiparskih investicija.

Ministar je zahvalio Kipru na aktivnoj podršci procesu evrointegracija Srbije, koja je, kako je naveo, zainteresovana i za dodatne forme saradnje kako bi se što pre integrisala u EU.

Izvor: T a n j u g

Nikola SelakovićSrbijaKipar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?