:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2021   22:01

0

142

Selaković: Istorijska bliskost i prijateljstvo Srbije i Kipra

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom i tom prilikom istakao da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri, zasnovani na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dve države i naroda.

 

On je istakao da je Kipar veoma važan partner koji principijelno i aktivno pruža podršku Srbiji u ključnim spoljnopolitičkim prioritetima - pitanju Kosova i Metohije i integraciji u Evropsku uniju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je zahvalio Kipru na čvrstom stavu po pitanju KiM i njihovoj kontinuiranoj podršci u sprečavanju članstva tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Selaković je ponovio bezuslovnu podršku Srbije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Kipar.

On je informisao kiparskog ministra o najnovijim dešavanjima i bezbednosnoj situaciji na KiM, i kontinuiranom nepoštovanju i neprimenjivanju Briselskog sporazuma.

Selaković je napomenuo i intenzivan politički dijalog i kontakte Srbije i Kipra na svim nivoima.

Dvojica ministara razgovarali su o skorom održavanju sednice dve vlade.

Šef srpske diplomatije poručio je da je interes Srbije što intenzivnija ekonomska saradnja sa Kiprom i dodao da je Srbija otvorena za privlačenje dodatnih kiparskih investicija.

Ministar je zahvalio Kipru na aktivnoj podršci procesu evrointegracija Srbije, koja je, kako je naveo, zainteresovana i za dodatne forme saradnje kako bi se što pre integrisala u EU.

Izvor: T a n j u g

Nikola SelakovićSrbijaKipar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva