:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2021   15:20

0

65

Selaković: Kurtijeve optužbe dvostruko neistinite

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je danas da je optužba premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da od "Kosova napravi nefunkcionalnu državu", dvostruko neistinita.

"Srbija i njen predsednik svakako ne žele da od svoje južne pokrajine prave državu, a ne želimo ni da Kosovo i Metohija bude zona nestabilnosti", poručio je Selaković u pisanoj izjavi, a reagujući i na Kurtijevu izjavu u kojoj je izrazio zabrinutost "što Srbija trenutno troši više na vojsku od svih drugih na Zapadnom Balkanu zajedno".

Selaković ističe da Aljbin Kurti u svakom svom javnom nastupu argumentaciju gradi na pogrešnoj premisi da je samoproglašeno "Kosovo" država i kada se to ima na umu, čitava njegova politička konstrukcija je jedan veliki nonsens.

Ističe i da upravo Kurti generiše nestabilnost insistirajući na nezavisnosti takozvanoj državi "Kosovo" kao zadatosti, preteći stvaranjem "velike Albanije" i, kako dodaje, šaljući do zuba naoružane falange na goloruki srpski narod u pokrajini.

"Apsurdno je i da Srbiju sa nacističkom Nemačkom poredi neko ko je idejni nastavljač fašističkih velikodržavnih ideja iz Drugog svetskog rata, a koje su, između ostalog, rezultirale stvaranjem Š divizije ''Skenderbeg'' i strašnim masovnim zločinima protiv srpskog naroda", ukazao je šef srpske diplomatije.

Osim što svoju argumentaciju gradi na nepostojećim pretpostavkama praveći tako logičke greške, što može biti i posledica njegove neutemeljenosti u realnosti, prema rečima Selakovića, Kurti i svesno laže predstavljajući sebe kao lučonošu demokratije, mira i stabilnosti.

Selaković kaže i da je Kurti svoju političku karijeru gradio prevrćući kamione i bacajući suzavac.

"Čitava njegova politika je bila i ostala produkt konfliktnog, a ne pomiriteljskog pogleda na svet, a njegove poruke mogu naići na plodno tlo samo kod onih koji dele tu vrstu odnosa prema politici i životu", naveo je on.

Selaković zaključuje time da to što Kurti, kao i mnogi drugi, sve češće dobijaju prostor u zagrebačkim medijima za rasplamsavanje antisrpskih osećanja jeste fenomen koji zaslužuje poseban osvrt i dublju analizu kome to odgovara.

Izvor: Танјуг

KiMSelakovićKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva