:

:

TV Most

clock

Januar 08, 2021   15:12

0

138

Selaković: Molba Kataru da se uzdrži od lobiranja za Prištinu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zamolio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Katara u Srbiji šeikom Mubarakom Fahadom Al Tanijem, da vlada te zemlje, u duhu prijateljskih odnosa naših država, uzdrži od aktivnog međunarodnog lobiranja u korist Prištine, kako bi se dala šansa dijalogu i postizanju sporazuma.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Selaković konstatovao da Srbija i Katar, osim neslaganja po pitanju Kosova i Metohije, nemaju otvorenih pitanja u bilateralnim odnosima.

Selaković je sa ambasadorom razgovarao i o sveukupnoj saradnji i mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa.

Konstatovao je i da postoji obostrana zainteresovanost za produbljivanje trgovinske saradnje, koja, kako je ocenio, može biti daleko iznad sadašnjeg nivoa.

Srbija i Katar su obostrano zainteresovani i za intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou, a šef srpske diplomatije poručio je da bi poseta emira Katara dala poseban i potreban podstrek daljem unapređenju naših sveukupnih bilateralnih odnosa.

Selaković je posebnu zahvalnost izrazio zbog pomoći Katara tokom pandemije virusa korona.

Ministar je konstatovao da Balkan, baš kao i Bliski istok, nosi etiketu regiona u kojem su češći periodi sukoba nego mira i saradnje, i da Srbija zato želi i stabilan Balkan i stabilan Bliski istok.

Izvor: Танјуг

KiMdijalog Beograda i PrištineKatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva