:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2021   15:11

0

35

Selaković: Nemačka jedan od najznačajnijih partnera Srbije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Nemačke Migelom Bergerom o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, evropskim integracijama i saradnji u regionu zapadnog Balkana.

Selaković je bilateralne odnose ocenio kao veoma dobre, istakavši da njima, u velikoj meri, doprinose i lični i prijateljski odnosi predsednika Vučića i kancelarke Angele Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, posebno je izrazio zadovoljstvo što se uskoro očekuje poseta kancelarke Merkel Srbiji, te da se priprema zaključivnaje više međudržavnih sporazuma, naročito u oblasti kulture, obrazovanja i nauke.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Selaković je rekao da je Nemačka jedan od naših najznačajnijih ekonomskih partnera i u tom kontekstu ukazao na značaj saradnje sa Nemačkom u oblasti dualnog obrazovanja.

Istakao je i da je jedan od važnih interesa Srbije povećanje investicija u infrastrukturne projekte.

Šef srpske diplomatije podvukao je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio Nemačkoj, kao jednom od najznačajnih političkih partnera, na podršci koju pruža politici proširenja i unapređenje političkog dijaloga Srbije i regiona sa EU.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Selaković se osvrnuo na značaj "Berlinskog procesa" napomenuvši da je taj forum u značajnoj meri doprineo ubrzanju određenih procesa i stvaranju neophodnih uslova za bliže povezivanje u našem regionu.

Ministar je uputio i izraze saučešća Nemačkoj zbog žrtava u poplavama koje su nedavno pogodile tu zemlju, te ponovio da je Srbija spremna da pruži pomoć u otklanjanju njenih posledica.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?