:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 20, 2021   14:47

0

162

Selaković: Nije problem u pismu, već u nepoštovanju procedure

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da povod za opoziv ambasadora Srbije u Poljskoj Nikole Zurovca nije bio u sadržini pisma koje je potpisao, već u tome što o svom postupku nije obavestio ministra, kojem odgovara za svoj rad.

Zurovac je, naime, potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, a da o tome nije obavestio ministra Selakovića.

“Ambasador nikoga nije obavestio o tome. Mi ne govorimo o predmetu pisma i njegovoj sadržini. Da izbegnem sve insinuacije, nije u pitanju sadržina pisma, već propust ambasadora Srbije što pristupa nečemu o čemu ne obaveštava onoga kome odgovara za svoj rad”, rekao je Selaković na pitanje novinara u vezi sa tim slučajem.

Selaković je naveo da svaki postupak ambasadora u zemlji u kojoj je akreditovan može da unapredi ili naruši bilateralne odnose Srbije sa tom zemljom i da upravo zato postoji složeni mehanizam u kojem je ambasador obavezan da se konsultuje o svemu sa matičnim ministarstvom.

“To je stvar koja ne sme da se dešava. Šta god da je potpisao, a da nije pitao, može da naruši neki odnost I to je problem”, rekao je Slekaović.

Na pitanje da li to znači da mu vlada ne bi dozvolila da potpiše takvo pismo, Selaković je rekao da su to spekulacije “šta bi bilo kad bi bilo”, a da je u ovom slučaju reč o radnoj i profesionalnoj discipline, što je, kaže, glavni problem.

Izvor: Танјуг

Selakovićopoziv ambasadoraPoljskaZurovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva