:

:

TV Most

clock

April 21, 2022   9:16

0

151

Selaković o sednici SB UN: Prvi put izostala horska podrška Prištini

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocenio je da je na sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj je podnet izveštaj generalnog sekretara o radu UNMIK-a, prvi put izostala horska podrška Prištini koja je ranije bila prisutna od strane zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

“Ovoga puta podrška je u određenim slučajevima bila više nego mlaka. Sve do jedne članice, čak i one koje su Prištinu priznale ovoga puta su osudile određena ponašanja Prištine kao što je zabrana održavanja kako referenduma 16. januara ove godine tako i predsedničkih i parlamentarnih izbora koji su održani 3 aprila”, rekao je Selaković.

Istakao je da je ovo jedan od svakako jakih utisaka, dok je istovremeno podrška Republici Srbiji od svih članica SB koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova bila više nego čvrsta.

“Da li slušate obraćanje predstavnika stalne misije Indije, da li predstavnika misije Gane ili Brazila, čiji je predstavnik imao izuzetno jako i upečatljivo obraćanje, a svakako i Narodne Rebublike Kine i Ruske Federacije”, rekao je Selaković.

Izvor: Kosovo online; Foto i video; Kosovo online

KiMSelakovićSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva