:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   10:22

0

25

Selaković: Potencijali za unapređenje saradnje sa Belorusijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Belorusije Sergejom Alejnikom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje.

Selaković je konstatovao da se odnosi dve zemlje baziraju na iskrenom tradicionalnom prijateljstvu, kulturnoj, istorijskoj i verskoj bliskosti, te da se bilateralna saradnja uspešno razvija, ali i da postoje brojne oblasti gde nisu iskorišćeni svi potencijali.

Kako je naveo, naš interes je održavanje redovnih susreta na visokom i najvišem nivou.

U saopštenju ministarstva navodi se da su Selaković i Alejnik, takođe, dogovorili intenziviranje saradnje dva ministarstva i održavanje političkih konsultacija do kraja godine.

Selaković je zahvalio Belorusiji na, kako je kazao, čvrstoj i bratskoj podršci i politici nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, kao i na protivljenju učlanjenju Prištine u međunarodne organizacije.

Govoreći o privrednoj saradnji, Selaković je konstatovao da ona nije na očekivanom nivou i da bi trebalo da prati odlične političke odnose, kao i da je potreban zajednički angažman kako bi se povećao obim robne razmene.

Izvor: Танјуг

SelakovićAlejnikBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?