:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   10:22

0

121

Selaković: Potencijali za unapređenje saradnje sa Belorusijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Belorusije Sergejom Alejnikom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje.

Selaković je konstatovao da se odnosi dve zemlje baziraju na iskrenom tradicionalnom prijateljstvu, kulturnoj, istorijskoj i verskoj bliskosti, te da se bilateralna saradnja uspešno razvija, ali i da postoje brojne oblasti gde nisu iskorišćeni svi potencijali.

Kako je naveo, naš interes je održavanje redovnih susreta na visokom i najvišem nivou.

U saopštenju ministarstva navodi se da su Selaković i Alejnik, takođe, dogovorili intenziviranje saradnje dva ministarstva i održavanje političkih konsultacija do kraja godine.

Selaković je zahvalio Belorusiji na, kako je kazao, čvrstoj i bratskoj podršci i politici nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, kao i na protivljenju učlanjenju Prištine u međunarodne organizacije.

Govoreći o privrednoj saradnji, Selaković je konstatovao da ona nije na očekivanom nivou i da bi trebalo da prati odlične političke odnose, kao i da je potreban zajednički angažman kako bi se povećao obim robne razmene.

Izvor: Танјуг

SelakovićAlejnikBelorusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva