:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2021   22:26

0

117

Selaković: Srbija će i dalje Markoviću garantovati pravo da mrzi; Popović: Osuđujem politikanstvo, vlast se osvaja na izborima

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković kaže da kao ministar spoljnih poslova na svakom koraku dobija pohvale zbog reformskih procesa u našoj zemlji i jačanja naše ekonomije i da zato ne može da se načudi tome što "portparoli tajkunima predvođenog dela srpske opozicije, u koje se ubraja i Goran Marković, tako uporno nastoje da izgrade sliku o Srbiji kao nekakvoj zemlji neslobode".

"Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić u najuticajnijim krugovima evropske politike i diplomatije, a reč je o zemljama koje su kolevka savremene demokratije, dobijaju reči ohrabrenja i podrške i zaista je neobično to što neke ovdašnje javne ličnosti radije žive u nekoj morbidnoj halucinaciji umesto da dele zadovoljstvo zbog uspeha svoje države", navodi Selaković u saopštenju za medije.

Pita i ima li veće potvrde nivoa demokratije u Srbiji od toga da je nekome dopušteno da u medijima predviđa i priželjkuje nasilnu smrt predsednika sopstvene države, te konstatuje da "Srbija ne samo da nije neslobodna, već je, kako se čini, otišla i predaleko u garantovanju sloboda", jer, dodaje, ne može da zamisli nijednu evropsku demokratiju u kojoj su izlivi mržnje sa jasnim pretećim porukama demokratski izabranom predsedniku nešto što bi se tolerisalo.

"Malobrojna grupa agresivnih i neobjašnjivom agresijom zaslepljenih pojedinaca u kontinuitetu ispipava granice do kojih je moguće nekažnjeno ići u mržnji i pretnjama, i odavno su izašli iz okvira političke kulture kakva mora da krasi svako demokratsko društvo, ali time su samo razotkrili i svoje frustracije i svoje prave želje i namere", kaže Selaković.

Tvrdi i da takvi, lažno se predstavljajući kao borci za demokratiju, zapravo svakodnevno pljuju na demokratiju, ali poručuje da će Srbija kao uređeno, napredno i prosperitetno društvo nastaviti da se razvija uprkos njihovim željama.

"Koliko god da me kao pristojnog čoveka vređa i jedi prostakluk i agresija, siguran sam da će Srbija, kao demokratska zemlja, predvođena demokratski izabranim predsednikom i Srpskom naprednom strankom, nastaviti da gospodinu Goranu Markoviću garantuje pravo da mrzi i da bude nepristojan i primitivan", poručio je Selaković.

Reditelj Goran Marković u intervjuu za Novi magazin izjavio je da bi samo pad "režima" i potpuno resetovanje celog društva stvorili uslove za normalne, demokratske izbore.

Govoreći o očekivanjima da će vlast pasti Marković je rekao i "da se nada da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi".

Popović: Osuđujem politikanstvo, vlast se osvaja na izborima

Izjava reditelja Gorana Markovića u kojoj predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predviđa „sudbinu“ nekadašnjeg predsednika Rumunije Nikolaja Čaušeskua kroz „krvav scenario“, pokazuje samo nemoć takozvane opozicione elite koja na tandenciozan način pokušava da u javnom mnjenju formira sliku o potrebi da se narodne mase pokrenu na „pogrešan način“, ocena je ministarke pravde Maje Popović.

Popović ističe da se vlast može osvojiti samo na izborima, odnosno izbornom voljom građana, a nikako nasiljem, te oštro osuđuje "takvo politikanstvo".

"Umesto da zagovara demokratski politički diskurs i pozove građane da na izborima promene vlast, Marković na perfidan i manipulativan način pod geslom „umetničke slobode i slobode govora“ pokušava da „podseti“ građane na mogućnost da se vlast može menjati i nasiljem", kaže Popović, a navodi se u saopštenju koje je medijima prosledila pres služba Ministarstva pravde.

Reditelj Goran Marković je u intervjuu za Novi magazin govoreći o očekivanjima da će vlast pasti rekao "da se nada da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi".

Izvor: Танјуг

SelakovićPopovićMarkovićosuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva