:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 17, 2020   9:46

0

95

Selaković: Važni razgovori u Minhenu i Briselu

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da su sastanci koje je imao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu i Briselu veoma važni i da je na njima Srbija predstavljena na najbolji način.

 

Navodi da je predsednik u Minhenu na bezbednosnoj konferenciji imao oko 30 sastanaka, da je važno da se razgovara, da se ističu pozicije Srbije i argumenti, a da za to Srbija ima "najboljeg borca", koji se argumentima bori za interese zemlje.
Mnogima, kaže, ne odgovara ekonomski uspeh i oporavak Srbije i to što je Srbija postala ekonomski lider Zapadnog Balkana.
Podseća da je tokom prošle godine Srbija imala 60 odsto direktnih stranih investicvija, a sve ostale zemlje u regionu zajedno 40 odsto.
Da je rast BDP-a bio 4,2 odsto, da je javni dug oboren sa 78 odsto na 48 odsto.
"Srbija postaje jaka, bitna, nezaobilazna, a i sposobna da probleme samostalno rešava", rekao je Selaković za TV Pink.
Mnogima, kaže, smeta što Srbija kada je napadnuta odgovara, a da se ne tako davno dešavalo da na napade ćuti.
Srbija je sada, navodi, u prilici da pomaže svojim sunarodnicima u regionu, ali da neće dozvoliti da uđe u bilo kakve sukobe.
Podseća da je predsednik Vučić u razgovoru sa Srbima u regionu posebno istakao da je Srbiji "nasušno potreban mir i stabilnost".
"Samo mir i stabilnost u regionu stvaraju uslove za ekonomski oporavak i napredak", naveo je on.
Kaže da pojedini opozicioni lideri umesto ozbiljne i odgovorne politike, koja bi trebala da bude altermativa onome što radi Vučić, udaraju na njega i njegovu porodicu.
"On bi u svaku borbu za Srbiju trebao da uđe rasterećen domaćom scenom i unutrašnjim pitanjima i problemima. Oni koji to rade pokazuju šta je njegova politika i šta nudi građanima Srbije. Sa druge strane koristi svaku priliku da ruši onoga ko zastupa interese Srbije", naglasio je on.
Dodaje da napadi pojedinaca na predsednikovu porodicu više govore o njima i da treba svako da se zapita s čim izlazi na izbore.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva