:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 27, 2022   10:32

0

24

Selaković: Veliki potencijali za unapređenje odnosa Srbije i Saudijske Arabije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Usamom bin Dahilom bin Rebiom el-Amedijem.

 

Podsetivši da Srbija i Saudijska Arabija naredne godine obeležavaju 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, Selaković je istakao da bi to bila odlična prilika da ta država otvori ambasadu u Beogradu, imajući u vidu da Srbija već ima svoje diplomatsko predstavništvo u Rijadu.

Selaković je ocenio da dve države imaju brojne neiskorišćene potencijale za unapređenje bilateralne saradnje, kako na političkom nivou, tako i u oblasti ekonomije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je dodao da bi poseta Srbiji predstavnika kraljevske porodice, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda ili prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, bila kamen temeljac za dalje unapređenje odnosa dve zemlje.

Selaković je uputio i poziv ministru spoljnih poslova princu Fejsalu bin Ferhanu Al Saudu za bilateralnu posetu Srbiji, konstatujući da bi bilo veoma korisno i da dva ministarstva inostranih poslova uspostave praksu redovnih političkih konsultacija na godišnjem nivou.

Posebno je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je ministar Fejsal bin Ferhan Al Saud boravio u Beogradu u oktobru prošle godine i učestvovao na Komemorativnom skupu povodom 60 godina od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Značajna pažnja na sastanku posvećena je mogućnostima intenziviranje ekonomske saradnje podsticanjem trgovinske razmene i investicija, kao i mogućnosti promene viznog režima, dodaje se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva