:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2015   12:05

0

156

Selaković obišao sud u Majdanpeku

“U ove skoro dve godine mislim da smo kao resorno ministarstvo i Visoki savet sudstva, ne samo vraćanjem suda, učinili zaista mnogo da se dostupnost pravde učini mnogo vidljivijom i mnogo efikasnijom za građane ovog dela Srbije”, rekao je Selaković novinarima nakon razgovora sa sudijama i predsednikom suda.

On je podsetio da je u prvoj polovini ove godine Osnovni sud u Majdanpeku dobio troje novih mladih sudija koji će zameniti sudije koje budu odlazile u penziju.

Prema njegovim rečima, do kraja godine će i zgrada suda biti u potpunosti preuređena, sređena i prilagođena savremenijim potrebama.

“Korak po korak oseća se boljitak i kada je u pitanju pravosuđe. Ono što se dogovorimo mi to i uradimo”, naveo je Selaković napominjući da efikasnost u radu ne zavisi od jednog čoveka ili jednog postupka već od sistema.

“Sistem treba postaviti na zdrave i dobre osnove, ali u jednom sistemu, da bi on funkcionisao dobro, svako mora da radi svoj deo posla maksimalno i najbolje što može”, poručio je Selaković.

Sud su zajedno sa ministrom obišli i njegov pomoćnik Nela Kuburović i zamenik predsednika Vrhovnog kasacionog suda - razgovarali sa sudijama u cilju rešavanja problema.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva