:

:

TV Most

SAD

clock

Decembar 15, 2022   10:14

0

44

Senat SAD doneo zakon o zabrani Tik-toka na službenim telefonima vlade

Američki Senat izglasao je zakon kojim zaposlenima u federalnim ustanovama zabranjuje korišćenje aplikacije Tik-tok na službenim telefonima.

Tik-tok je na službenim telefonima, ranije ove nedelje, zabranjen u saveznim državama Severna Dakota i Ajova, Alabama i Juti, a zabranu najavljuju Teksas, Merilend i Južna Dakota, prenosi Rojters.

Senat je u avgustu 2020. godine odobrio predlog zakona kojim se korišćenje te aplikacija zabranjuje telefonima u vlasništvu vlade.

Pres služba kompanije "Bajtdens", u čijem vlasništvu je Tik-tok, izrazila je zabrinutost zbog novih uredbi američke administracije, za koje tvrde da su donete na osnovu dezinformacija kao i da su spremni da se sastanu sa američkim zakonodavcima kako bi otvoreno razgovarali o poslovanju kompanije.

"Razočarani smo što se toliko država pridružilo odobravanju zakona koji se baziraju na neosnovanim glasinama o Tik-toku koji neće doprineti napretku nacionalne bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država", navodi se u saopštenju.

Novi zakon je poslednji potez američkih predstavnika u obračunu sa kineskim kompanijama i zbog straha da bi Peking mogao da koristi njihove aplikacije za špijuniranje građana SAD, ocenjuje Rojters.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva