:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 22, 2021   19:03

0

127

Šentop: Od sutra direktni letovi između Srbije i Turske

Od sutra počinje direktna linija letova između Srbije i Turske, izjavio je predsednik Velike Narodne skupštine Turske Mustafa Šentop posle razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Šentop je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da pored toga u skladu sa potrebama biće povećan i broj letova između dve zemlje.

On je istakao da je izuzetno važna saradnja između Srbije i Turske sa aspekta stabilnosti u regionu, navodeći da Turska pridaje veliku pažnju tom pitanju i radi na razvoju odnosa dve zemlje.

"Između Srbije i Turske postoje prijateljski odnosi koji su se u kratkom vremenskom periodu unapredili i predstavljaju primer kako odnosi treba da se razvijaju. Važni su i prijateljski odnosi između dva predsednika država", rekao je Šantop.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog posete kolege iz Turske, dodajući da su se dogovorili da dva parlamenta daju doprinos razvoju bilateralnih odnosa.

"U tom pogledu dogovoreno je da svake godine bude bilaterlanih poseta na najvišem nivou, da imamo dobru saradnju naših poslaničkih grupa prijateljstva", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da je sa Šantopom razgovarao i o ekonomskoj saradnji i cilj je da razmena dostigne iznos veći od dve milijarde dolara.

"Na tome dve države treba da rade u narednom periodu", rekao je Dačić.

Kaže da je značajna inicijativa da građani mogu da putuju bez pasoša, odnosno samo sa ličnom kartom.

"To su koraci koji će dalje unapređivati odnose, kao i proces otvaranja konzulata i u jednoj i u drugoj zemlji imajući u vidu veliko interesovanje", rekao je Dačić.

Dačić kaže da lično može da svedoči da je u posednjih 10 godina došlo do velikog napretka u bilateralnim odnosima, izgardnje poverenja, poštovanja.

"Važno je da Turska ima stabilizirajuću ulogu u regionu", istakao je Dačić i poručio da ovakve posete mogu samo da raduju.

Izvor: RTS

Ivica DačićMustafa ŠentopTurskaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva