:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 17, 2020   12:00

0

144

Sergej Šojgu stigao u Beograd

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu stigao je u zvaničnu posetu Beogradu, gde boravi na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina. Tokom dana, sastaće se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno RTS-u.

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazdušni prostor Srbije dočekala su tri lovca "mig 29" Vojske Srbije, koja su ga pratila do sletanja. 

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije. 

Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije. U Srbiji boravi na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.

Ispred Palate "Srbija" za Šojgua će biti upriličen svečani doček, uz postrojenu gardu Vojske Srbije.

Ministar odbrane Rusije imaće i radni ručak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je RTS-u. 

Planom posete predviđeno je da ministri odbrane Srbije i Rusije polože vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen-ploču "Večne vatre".

Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će ministri obići izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Ministru odbrane Rusije biće uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane u Domu Garde na Topčideru.

Izvor: RTS

ŠojguVučićRusijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva