:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2019   14:18

0

165

Severna Makedonija, mrtva trka Pendarovskog i Siljanovske

Kandidat vladajuće koalicije u Severnoj Makedoniji, Stevo Pendarovski ima minimalnu prednost u odnosu na rivalku, Gordanu Siljanovsku iz VMRO-DPMNE, dok gotovo petina ispitanika još nije odlučila za koga će da glasa na predsedničkim izborima 12. aprila.

Prema rezultatima ankete agencije M-prospekt, za nekadašnjeg portparola policije i neuspešnog predsedničkog kandidata Stevu Pendarovskog bi glasalo 25 odsto ispitanika, dok bi Siljanovskoj poverenje poklonilo 22,4 odsto ispitanika, javlja televizija Telma.

Treći kandidat, Bljerim Reka može, za sada, da računa na glasove 10,9 odsto ispitanika.

Nešto manje od 18 odsto ispitanika najavilo je da se neće pojaviti na biralištima 21. aprila, dok 18,3 odsto još uvek ne zna za koga će glasati.

Pendarovski, poput SDSM-a na parlamentarnim izborima, može da računa na ozbiljnu podršku makedonskih Albanaca, pa M-prospekt tvrdi da će za njega glasati 15 odsto ispitanih Albanaca, dok je među albanskim stanovništvom podrška kandidatkinji VMRO-DPMNE na nivou statističke greške i iznosi 0,4 odsto.

Siljanovska je, istovremeno, popularnija među makedonskim glasačima, pa bi je podržalo 32,2 odsto Makedonaca u odnosu na 26,1 koliko bi podržalo Pendarovskog.

Izvor: RTS, Plusinfo

Severna MakedonijaPendarovskiSiljanovskaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva