:

:

TV Most

Foto: meta.mk

clock

Februar 10, 2024   10:57

0

60

Severna Makedonija: Sobranje razrešilo ministre Međitija i Alijua

Skupština Severne Makedonije je, sa 62 glasa "za" i nijednim "protiv", razrešila ministra zdravlja Fatmira Međitija i ministra informacionog društva i uprave Azira Alijua, ali bez prisustva poslanika opozicione VMRO-DPMNE.

Dvojica ministara su smenjena na predlog tehničkog premijera Talata Džaferija koji je, obrazlažući svoj stav, rekao da po zakonu ne mogu da postoje dva opoziciona predstavnika u Vladi i da je to glavni razlog zašto je predloženo razrešenje i jednog i drugog ministra, prenosi portal Plusinfo.mk.

Za novog ministra zdravlja predložen je dosadašnji direktor Klinike u Tetovu Ilir Demiri, a za ministra informacionog društva i uprave Naim Bajrami.

Pred glasanje u petak uveče oglasio se Azir Aliju i optužio ministra za politički sistem Artana Grubija da je doneo odluke o otpuštanju kadrova Alijanse Albanaca jer nisu podržavali članove Demokratske unije za integracije (DUI).

"Do juče se nagađalo da DUI kontroliše albanske stranke, a danas se vidi da ih DUI kontroliše i otvoreno odlučuje ko će biti ministar. Ali to je puč", rekao je Aliju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva