:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2023   21:42

0

94

Severna Mitrovica: Humanitarni bazar za decu sa smetnjama u razvoju

U organizaciji Udruženja roditelja dnevnog centra "Podrži me" danas je na šetalištu u Severnoj Mitrovici održan humanitarni bazar na kojem su građani, po simboličnoj ceni, mogli da kupe radove koje su napravila deca sa smetnjama u razvoju koja borave u toj ustanovi.

Direktor Dnevnog centra "Podrži me" Ivana Rakić rekla je za Kosovo onlajn da je taj bazar namenjen pre svega druženju dece sa građanima Severne Mitrovice, promociji njihovih radova, ali i prikupljanju sredstava za normalan rad centra.

"Danas smo ovde zajedno sa našim mališanima kako bi predstavili šta oni rade i njihove talente. Novac koji bude sakupljen iskoristićemo da kupimo još materijala da bi oni nastavili da rade ono što vole, ali i da građani bolje upoznaju najosetljiviju grupu našeg društva, decu sa posebnim potrebama koja žele ljubav i slobodu kao i svi ostali ljudi na svetu“, kaže Rakić.

Podsetila je da Dnevni centar "Podrži me" ni jednog trenutka nije prekidao svoj rad i da i danas rade kada je funkcionisanje svakog od građana otežano.

"Vidite i sami kakva je situacija u kojoj živimo. Pored svih problema mi pokušavamo da sačuvamo ove mališane od svakodnevnih incidenata, od sirena, uzbuna i dešavanju u gradu. Bez prekida radimo i sada po završetku školske godine i ovim putem pozivam i sve ljude dobre volje da pomognu rad našeg dnevnog centra, a svi koji pomognu ovoj deci učinili su dobro delo koje se pamti", kazala nam je Rakić.

Dnevni centar "Podrži me" trenutno broji više od 180 dece u svim opštinama na Kosovu.

U Severnoj Mitrovici, u svim uzrastima, taj Dnevni centar broji pedesetak dece.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMKosovska Mitrovicahumanitarni bazarPodrži me
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva